Tips för e-handel och reseplanering

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Näthandla med USA adress och assisterat inköp

Du får se något snyggt märkesplagg eller någon pryl på en amerikansk nätbutik till ett lågt pris. Men när du ska handla så upptäcker du att det inte går eftersom det krävs att du bor i USA, och ditt bankkort funkar inte heller för det ska vara utfärdat i USA, sen ska du dessutom ange ditt telefonnummer som ska ha US-landsnummer.
Suck!
Nä, inte alls! Du kan visst köpa under de här förutsättningarna och det är inte så komplicerat som man kanske tror.

Näthandla med USA adress och assisterat inköp

Så här kan du näthandla utan begränsningarna


Här är två saker som löser problemet för att kunna näthandla:
  • USA adress, en fysisk adress i ditt namn. Att använda när kravet endast är leveransadress inom USA
  • Assisterat inköp, du anger vad för vara du vill köpa och var och får hjälp med det. Att använda när det också krävs att ditt kort är utfärdat i USA
Det finns flera företag som utför tjänster som löser inköpsproblemen till kunder i Sverige. För att kunna använda tjänsterna behöver du bara skapa ett konto och registrera dina adressuppgifter.

Hur fungerar det med USA adress?


Hur det fungerar kan skilja lite mellan olika företag. För att beskriva mer konkret tar vi företaget Shipito som exempel.

 USA adressen som företaget skapar till dej i ditt namn är en fysisk plats i USA dit varan skickas som du beställt. Eftersom det är mycket vanligt i USA att butiker erbjuder fraktfritt inom USA så blir den resan sannolikt gratis.
När varan är framme till din USA adress tar företaget in den på sitt lager för sortering. Du får mejl om att varan är framme med bilder på pakets fraktsedel och du får bekräfta att det är din beställning.
Paket med USA adress
Exempelbild på en beställning. I verkligheten går det att zooma in och se fraktsedeln tydligt.
Eftersom paketet nu har kommit fram till din adress i USA så är det du som ska skicka paketet vidare till din adress i Sverige. Dags att fylla i fraktsedeln, det som använts som tulldeklaration. Du anger alltså själv via ett formulär på nätet vad paketet innehåller och dess värde. 
I nästa steg har du två alternativ. Har du beställt fler paket till din USA-adress så kan du välja att vänta in dem (upp till 90 dagar) för att sedan slå ihop dessa (konsolidering) mot en kostnad till ett enda paket för att minska fraktkostnaden. Annars väljer du fraktbolag och vilken fraktmetod, när du betalat fraktavgiften skickar de paketet. Vid val av snabb leverans blir det högre fraktpris, långsammare ger lägre fraktpris.Hur fungerar det med assisterat inköp?


Vi använder Shipito igen som exempel för att beskriva hur det fungerar med assisterat inköp vid näthandel. Klicka in på "Assisted Purchase" på Shipito;s webbsida där ser man tydlig förklaring hur det fungerar och vad det kostar.
Nedan en skärmdump med ett exempel hur man fyller i formuläret för assisterat inköp. Alla uppgifter att fylla i hämtar du från nätbutiken som du handlar ifrån.

Assisterat inköp med Shipito USA adress
Klicka på bilden för att förstora!
När beställningen är klar köper företaget det du angett och levereras till en USA-adress eftersom det var ett villkor för att handla från nätbutiken. När det sedan kommit dit skickas det vidare efter dina val till din hemadress.

Tips på företag som tillhandahåller USA adress:


Använder Blogger.