Tips för e-handel och reseplanering

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Få lägre fraktkostnad från USA med fraktalternativ

Frakter från USA till Europa är betydligt högre än frakter från exempelvis Kina, där frakterna enligt en del bedömare är subventionerade. Däremot så kan man få mycket snabb leverans på varor från USA, två, tre dagar är möjligt.

Är man mer intresserad av lägre fraktkostnad än snabb leveranstid så kan man ofta få ner fraktkostnaden en del. Dels kan man ibland redan i internetbutiken få ett par leveransförslag med olika leveranstid och fraktkostnad.

Få lägre fraktkostnad från USA med fraktalternativ

Flera fraktalternativ och slå samman paket


Ett annat sätt är att använda sig av ett företag som en mellanhand som kan ge många fler fraktalternativ att välja mellan.
Har man dessutom flera varor som skall skickas under samma tidsperiod kan man använda sig av tjänsten konsolidering, på engelska Consolidation. Det menas att företaget i USA packar samman flera olika paket som man beställt till ett innan det skickas över till Sverige. I stället för att betala flera fraktavgifter blir det en enda.
Finns flera företag som specialiserat sig på olika tjänster för frakter av varor från USA. Genom att använda sig av en egen postadress i USA som flera företag erbjuder kan man skicka varor från USA hem till Sverige med mycket större möjligheter att påverka priset på frakten.

Använda Fraktkalkylator


Genom att använda shippnig calculator, en fraktkalkylator kan man få reda på vad frakten kostar i förväg. Det man behöver ha koll på är ungefärlig vikt och måtten på paketet, ju exaktare man kan ange detta desto exaktare kommer fraktkalkylatorn att stämma.

Här är direktlänkar till flera företags fraktkalkylatorer.

Shipito - Fraktkalkylator
Viabox - Fraktkalkylator
ShopUSA - Fraktkalkylator
Jetcarrier - Fraktkalkylator (fraktar även fordon mm.)
MyUs - Fraktkalkylator
Borderlinx - Fraktkalkylator
International Parcel Service - Fraktkalkylator

De flesta fraktkalkylatorerna visar resultaten med flera olika fraktalternativ både med hur snabb leverans är och olika fraktbolag som DHL, USPS, Feedex mm.

Problem med att handla från USA? Levererar de inte till Sverige?
Titta på denna lösning med USA-adress
Använder Blogger.