Tips för e-handel och resor

Sidan kan innehålla annonser och annonslänkar

Pressa månadskostnaden - få ihop pengar till resan

Vi är många som känner att ge sig iväg på lite äventyr är något speciellt. Men förutsättningarna för att det ska kunna bli av handlar ofta om ekonomi. Man har helt enkelt inte pengarna för att göra det man går och drömmer om, att resa bort ett tag.
– Det blir inga pengar över så det går inte spara något för mig! Kan mycket väl vara sant. Men kanske en sanning som går att ändra på?

Pressa månadskostnaden - få ihop pengar till resan

Små utgifter


Det finns två möjligheter, ja egentligen tre, men den tredje är ingen bra idé, att låna till en resa. De andra alternativen för att få pengar över till en resa är antingen höja inkomsten eller sänka utgifterna. Det som man vanligtvis har störst möjlighet att styra över är utgifterna. Det finns ett ordspråk som säger att det är inte de stora inkomsterna man blir rik på utan de små utgifterna.

Att använda samma pengar som kommer in varje månad men rikta om flödet så att en del av inkomsten hamnar till det sparmål du satt upp!
Vi ska ta några exempel vad man kan konkret göra. Det är som vanligt inte utan ansträngning, så motivation behövs. Men vad kan man inte göra för en resa?

Se över dina lån


Något som kan suga mycket pengar varje månad är lån. Många har lån, helt enkelt för att de flesta inte har möjlighet att köpa till exempel en bostad utan att ta lån. Man kan också ha lånat till alla möjliga saker. Alla lånen har ändå en sak gemensamt, de kostar ränta! Räntan har också en sak gemensam, det är långivaren som satt den. Nu är man ändå inte helt låst eftersom det finns konkurreras mellan långivare, det är detta vi ska använda oss av. En idé kan vara att ta ett lån hos en annan långivare som har lägre ränta än nuvarande långivare och betala det nuvarande lånet med.

Ta hjälp för att sänka bolåneräntan


Bolån är också en marknad med konkurrens. Den procentsats som banken anger formellt är förhandlingsbar. Är lånet bundet kan man förhandla om räntan när den bundna tiden gått ut. Har man så kallad rörligt lån så har man i praktiken tremånadersränta. Då kan man förhandla när som helst om en lägre procentsats för att få en ränta som ligger lägre än bankens officiella räntesats. Gör man inte det, då har man automatiskt den officiella räntesatsen. För att få det bästa förhandlingsläge så behöver man ställa de olika långivarna (bankerna) mot varandra. Man kan fråga runt hos olika banker vad de kan gå ner i ränta om man byter till dem. Sånt här tar ofta mycket tid och även energi men det finns genvägar.
Man kan låta någon annan göra det, någon annan kan vara en låneförmedlare. De hjälper dig att hitta bank med lägsta räntan åt dig kostnadsfritt.

Se över dina abonnemang och prenumerationer


Se över dina abonnemang och prenumerationer. Tänk efter hur mycket läser du den där tidningen/tidningarna egentligen? Eller den där prenumerationen på underkläder, kanske har det blivit så många nu så det ligger en hel del oöppnade förpackningar och väntar? Syna igenom varje sak för sig, är det verkligen inte något som kan undvaras?

Jag minns den tiden då varje hushåll hade ett telefonabonnemang och sen betalade man sin TV-licens, thats it! Idag har oftast varje person i ett hushåll ett mobilabonnemang, utöver det kostnad för internet och tv kanaler och streamingtjänster, Har du fortfarande en hemtelefon? Kan finnas speciella anledningar till att ha kvar den, om inte, säg upp det! Tänk likadant kring Tv-kanalerna och streamingtjänster som du kanske betalar för, vad kan undvaras?
Dyra mobilabonnemang finns det gott om, se över om det du har är någon bra affär. Det finns flera olika lågpris mobiloperatörer, till exempel Vimla som dessutom har abonnemang utan bindningstid.

Titta över alla dina övriga månadsfakturor och gör samma sak med dem, titta på dem en och en, fundera sedan om det inte finns något sätt att få det till lägre kostnad.
Varje enskild besparing i sig gör ingen större skillnad utan det är alla sammantaget som kan ge tusenlappar per år. Använd tiden medan du sparar till att drömma och att planera din resa.

Ett riktigt bra erbjudande!


Om du har ett teleabonnemang som kostar mer än det behöver. Läs mer om billiga Vimla.se mobilabonnemang. Använd denna länk när du tecknar abonnemang så får du 10 kr i månadsrabatt!
Använder Blogger.