Tips för e-handel och reseplanering

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Vill du betala i svenska pengar? En lurig fråga!

Man kan få frågan när man handlar på en utländsk nätbutik eller rent av när man befinner sig i utlandet och skall handla med kort. Frågan ställs inte för att hjälpa dej utan butiken har helt andra syften med erbjudandet.

Vill du betala i svenska pengar? En lurig fråga!

Man ger möjligheten att välja om man vill betala i svenska kronor eller i det lands valuta som butiken är i. För det mesta så lönar det sig inte att välja att betala i svenska kronor. Det kan kännas naturligast att välja sin egna valuta för det verkar som det inte blir någon valutaväxlingspåslag då, men det är precis tvärtom. Butiken utomlands har inte behov av några svenska kronor utan de kommer att växla dem till sin egen valuta. Som regel blir det då betydligt sämre växlingskurs än om ditt korts företag gör det (visa, Mastercard etc.). På det här sättet kan butiken tjäna lite till på dej som kund när de sätter växlingskursen själva.
Handlar man på nätet kan man enkelt få en hint på vart det kostar genom att se vad landets valuta står är i förhållande till svenska kronan och sedan jämföra vad butiken vill att du ska betala.

Uttag på ATM


Frågan kan också komma vid uttag på ATM (uttagsautomat) utomlands. Det är samma där, landets valuta är med största sannolikhet det mest fördelaktiga att välja.
Använder Blogger.