Tips för e-handel och reseplanering

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Sänk bolåneräntan med amorteringsunderlaget

Att förhandla ner bolåneräntan med banken är oftast en svår kamp, det är de flestas erfarenhet. Senaste gången fick jag ett meddelande via internetbanken att de förhandlat räntan åt mig. En av parterna var väldigt nöjd med utfallet av förhandlingen, den parten var inte jag vill jag poängtera.
På det här sättet skapar de bankkunder som de tjänar mer pengar på än de borde. Upptäckte sedan ett enkelt sätt att få till räntesänkningen av bolånet.

Sänk bolåneräntan med amorteringsunderlaget. etta är ett dokument som numera behövs om man ska flytta sitt bolån till en annan bank.

Sätt fart på banken så de ringer dig!


Här får du ett hett tips på hur man får fart på banken med minsta möjliga ansträngning. Bli inte förvånad om de ringer upp dig och erbjuder dig en sänkning av räntan, det hände mig!
För att skapa detta förhandlingsläge avsatte jag ca. 10 minuter hemma sen var stenen i rullning.

Beställ ett amorteringsunderlag


Gå helt enkelt in på din internetbank och beställ ett amorteringsunderlag. Detta är ett dokument som numera behövs om man ska flytta sitt bolån till en annan bank. Räkna med att du får vänta med att få det, i mitt fall skulle det skickas med snigelpost. Anledningen till detta kostnadskrävande förfarande är att banken vill ha tid på sig att kontakta dig, för de förstår naturligtvis vad som är på gång.


Det kom ett SMS från banken kort efter min beställning om att de kommer ringa mig i helgen. Inte ens när jag tecknade lånet var de så angelägna att ha mig som kund!
När samtalet kom så var frågan varför jag beställt amorteringsunderlag?
-För att jag tänker byta bank, räntan är för hög.
- Ja det är ju ingen bra ränta du har!
Behöver jag säga att förhandlingsläget var bra!?

Vill banken inte sänka bolåneräntan tillräckligt?


Skulle det vara så att banken ändå inte anstränger sig tillräckligt jämfört med andra långivare så finns möjligheten att byta bank. Men hur vet man vad andra bolånegivare erbjuder dig för ränta? Detta är ju en förutsättning för att kunna göra en riktig bedömning.
Själv tog jag en genväg och anlitade en låneförmedlare som jämför olika bankers bolåneräntor och sedan hjälper till med bytesproceduren. På så sätt fick jag enkelt reda på bästa räntan för mitt bolån och sedan hjälp med flytten av lånet.
Testa du också, det kostar inget!

Tips på bolåneförmedlare:
Lånekoll bolån

Läs mer om bolån: Konsumenternas.se
Använder Blogger.