Missa inte!Häng på Handla Smartare på FacebookStarta här!

Tips för e-handel och reseplanering

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Skaffa en USA-adress!

Vid ett tillfälle när jag beställde varor från en internetbutik i USA fick jag ett mejlsvar om att butiken inte kunde leverera vissa grejer i beställningen på grund av ett avtal med tillverkaren om att deras produkter från dem endast levererades till adresser inom USA.

Jag började genast tänka på vilka kompisar som bodde i USA kom fram till att jag inte hade några där! Tänkte att det kan ju inte bara vara jag som har råkat ut för det här vid beställning. Vidare tänkte jag att om man bott i USA så skulle man starta en verksamhet med tjänster för det här. Sen slog tanken mig att det måste ju någon/några redan gjort så jag sökte och letade på nätet och visst fanns det det.

Så här skaffar du en USA-adress

Postadress i ditt egna namn i USA

När det här skrivs finns det ett antal företag som har denna och liknande tjänster med att tillhanda USA-adress.

När kan det vara aktuellt med USA-adress? En del amerikanska säljare på eBay, Amazon och på liknande försäljningsställen levererar inte till internationella adresser. En del nätbutiker i USA har avtal med leverantörer/tillverkare att inte leverera utanför United States. Den troligaste anledningen är att leverantören/tillverkaren ska kunna fortsätta sälja samma varor till Europa fast till ett högre pris.

För att man skall kunna köpa en vara och importera den till Sverige under de omständigheterna behöver man en postadress i USA. De exempel som följer nedan är inte olagliga på något sätt.

Lösning 1:

Man har någon betrodd vän som är bosatt i USA som man kan ange som leveransadress och när paketet kommit dit skickar han/hon det vidare till dej.

Lösning 2: 

Man köper en tjänst av ett företag som skapar en postadress åt dej med ditt namn i USA. Med andra ord får man en egen "postlåda" på andra sidan Atlanten.

Flera företag erbjuder denna tjänst.

Hur fungerar USA-adress?

Vi tar företaget Shipito som ett exempel här på hur det kan gå till.

Börja med att registrera dig på sidan. När du gjort det får du din nya adressuppgift i USA i ditt eget namn av Shipito.
Den adressen fyller du i som leveransadress till nätbutiken du handlar från.
När paketet kommit till din USA-adress får du ett mail från Shipito med ett foto på paketets fraktsedel och du får då bekräfta att det är ditt paket.
Eftersom det sedan är du som skickar (är avsändare) paketet vidare till din hemadress fyller du själv i fraktsedeln via internet för leveransen.
Du har flera fraktalternativ att välja mellan beroende på om du föredrar lågt pris eller snabb leverans.

Det finns också möjlighet att göra sammanslagning av paket när man köper från flera butiker. Exempelvis att man handlar flera varor på olika butiker i USA under samma tidsperiod, då kan man samla dessa till en försändelse och får en (1) fraktkostnad till Sverige.

Du kan också läsa om assisterat inköp

Tips på företag som tillhandahåller USA-adress:

Använder Blogger.