Tips för e-handel och reseplanering

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Köp begagnat! Bra smartphones till bra pris!


Som teknikutvecklingen varit de senaste åren har smartphones och datorer ett allt längre liv.
För de flesta användare är en smartphone som kom ut på marknaden för 2-3 år sen fullt tillräcklig vad både gäller kapacitet och användbarhet. Vad det handlar om är hajpen att ha det senaste att visa upp, och då desto dyrare ju bättre!
Sen finns ju de som tycker att det är en hype att ha köpt en fin telefon för kanske hälften av nypriset för det finns annat man kan göra med pengar. Har man också ägnat sig åt miljötänk så är detta ytterligare aspekt av betydelse.

Smartphones till bra pris! Se hur du hittar bra begagnat

Företagstelefoner och datorer finns idag att köpa som är 2 år gamla, det är den tid som många företag har leasat dem och sen byts det ut mot nytt. Den utbytta elektroniken säljs sedan ut på begagnatmarknaden.

Fabriksåterställda och testade smartphones


Men vem vill ha en gammal sliten telefon full med repor i glaset och en massa andra småfel? De här prylarna jag menar är fullt fungerande, skönhetsfel kan förekomma i olika grad. Innan de går ut på eftermarknaden fabriksåterställs telefonerna och testas samt låses upp, allt från operatörslåsning till icloudlåsning. Det är bara att sätta i vilket SIM-kort som helst och starta upp.

Telefoner som i nyskick!


Telefonerna graderas av de flesta återförsäljare för att ange förekomsten av eventuell slitage på dem.
Exempel från en återförsäljare på graderingen:

  • (A+) = Nyskick, absolut toppskick, inga repor, inga, bucklor, inga märken.
  • (A) = Väldigt bra skick, Tecken på minimal användning, inga bucklor, kan finnas några obetydliga repor.
  • (B) = Bra skick, Ett skick de flesta är nöjda med. Kan finnas några märken eller några repor på chassit. De är snygga i allmänhet och har fullt fungerande komponenter.
  • (A/B) = Skicket kan vara mellan A och B
  • (C) = Använt skick, finns flera repor på skärm och chassit. Denna klass sätts på begagnade mobiltelefoner med tecken på normal, daglig användning. Produkten är fullt testad och fungerar utmärkt. 

Garanti


De flesta återförsäljare ger också några veckors funktionsgaranti mot eventuella dolda fel. De olika graderingarna från A till C anger endast det yttre kosmetiska skicket.


Välj lågprisoperatör


De här telefonerna säljs utan några abonnemang som annars gärna kostar och binder upp kunden i två år. Istället kan man välja en lågprisoperatör och få en prisvärt abonnemang som kan avslutas när som helst.

Läs mer om billiga Vimla.se mobilabonnemang. Använder du denna länk när du tecknar abonnemang så får du 10 kr i månadsrabatt!

Tips på företag som säljer smartphones på begagnatmarknaden:


Använder Blogger.