Tips för e-handel och reseplanering

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Avbeställningsskydd ingår i bank- kreditkortet?

Alla bolag som säljer flygbiljetter vill också sälja avbeställningsskydd, men för den skull måste man inte köpa det av samma bolag som man köper biljetten. Är det ett bra pris på avbeställningsskyddet så varför inte men det är svårt att prisjämföra mellan just avbeställningsskydden.

Varför avbeställningsskydd?


Avbeställningsskydd är en försäkring som kan gå in om man tvingas avboka flygresan på grund av att man själv eller närmast familjen exempelvis drabbats av sjukdom eller dödsfall. Läs mer på Konsumenternas.se

Avbeställningsskydd ingår i bank- eller kreditkortet?

Avbeställningsskydd med bank- kreditkortet?


Kortföretagen Visa och Mastercard har avbeställningsskydd som ingår vid betalning av flygresan med kort. Det finns dock flera förbehåll så det gäller att titta på det finstilta. För det första så har kortföretagen olika regler sen kan det skilja om det är betal- eller kreditkort.
Ett av det viktigaste att ha koll på är att det oftast bara betalades familj som är inräknade i avbeställningsskyddet, det hjälper alltså inte att medresenärer är på samma bokning. Andra personer utöver familj behöver alltså ett annat avbeställningsskydd.
För att vara säker på vad som gäller för ditt kort kolla med din bank eller kreditgivares webbplats.

Avbeställningsskydd i hemförsäkringen?


I hemförsäkringen finns vanligtvis inte avbokningsskydd med utan att göra en komplettering. Är du osäker på vad din försäkring täcker när det gäller avbeställningsskydd, då är det god idé att kolla med ditt försäkringsbolag innan du gör din bokning.

Köpa reseförsäkring med avbeställningsskydd


När man ska på långresa, längre än 45 dagar och/eller behöver gardera upp sig till ett starkare skydd (t.ex. om man ska göra riskfyllda aktiviteter) kan man köpa en separat reseförsäkring som kan vara anpassningsbar efter behov. Då kan man också få med avbeställningsskyddet på köpet.

Exempel på försäkringsbolag som försäkrar resor:

Använder Blogger.