Tips för e-handel och reseplanering

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Bra att jag läste recensionerna!

Behövde en ny HDMI- kabel lite snabbt. Letade runt lite på nätet, sökte på prisjakt och hittade en butik som var mycket billigare än alla andra. Jag klickade på kassan och märkte då att frakten var orimligt hög.

Började då söka på butiksnamnet och hittade flera inlägg av före detta kunder som visade sig ha dåliga erfarenheter av att ha handlat där, bland annat med leveranserna. Det slutade med att jag köpte kabeln på en annan butik till ett högre pris men som jag har goda erfarenheter av sen tidigare. Och de levererade direkt!

Bra att jag läste recensionerna!
Tips att göra: 

Läs recensioner om butiken/säljaren. En mycket bra värdemätare på om hur seriös nätbutiken är vad deras kunder säger om dem.
Att butiken är ett välkänt varumärke betyder inte detsamma som att de har nöjda kunder.
Att de är lägst pris betyder heller inte detsamma som att de har nöjda kunder.
Är nätbutiken/företaget helt okänt för dig? Rekommenderas att kollas upp noggrannare.
Läs inte bara en eller två recensioner utan titta på flera för att få en överblick över kundernas allmänna erfarenhet av butiken/säljaren. Detta oavsett om det är en svensk nätbutik eller utländsk.

Svenska nätbutiker är pålitliga?


En trygghetskänsla kan komma av att det är en genomseriös butik just bara för att den är svensk. Läser man recensioner på en del svenska nätbutiker förstår man snart att så inte är fallet.
Om man googla butiksnamnet och ord som recension, omdöme eller feedback så brukar det komma upp länkar till sida/sidor med kunders tyckande.
På Pricerunner och prisjakt finns recensioner på nätbutiker att läsa. På olika auktionssajter finns ofta där kunden kan göra betygssättning;och kommentera hur säljaren skött affären som efterkommande kunder sen kan läsa.

Läs också om Trustpilot

Använder Blogger.